2020-2021 GÜZ DÖNEMİ ATA KODLU DERSLERİN İŞLENİŞİ HAKKINDA BİLGİ

Değerli öğrencilerimiz;

2020-2021 Güz Döneminde ATA Kodlu dersler, uzaktan öğretim yöntemiyle sürdürülecektir. Buna göre;

1. ATA dersleri, Öğretim Yönetim Sistemi (ÖYS/Moodle) olarak adlandırılan, https://oys.baskent.edu.tr adresli sistem üzerinden verilmektedir. Bu sisteme sadece BAŞKENT uzantılı e-posta adreslerinizle girebilirsiniz.
  2. BUOBS’ta dersin ilgili şubesine kayıt olduktan sonra, dersin öğrenme materyallerine ulaşım için, ÖYS/Moodle’da da aynı şubeye kayıt olmalısınız. Diğer bir ifadeyle, öğrenci olarak BUOBS’tan hangi şubeye kayıt olduysanız, ÖYS/Moodle’da de aynı şubeye kayıt olmalısınız.
  3. ATA Kodlu dersler, ÖYS/Moodle’da “Ortak Dersler” başlığı altında yer almaktadır.
  4. ATA Kodlu derslerin haftalık canlı dersleri Microsoft Teams sistemi üzerinden verilmektedir. Diğer bir ifadeyle ders, ÖYS/Moodle ve Microsoft Teams üzerinden ortaklaşa götürülmektedir.
  5. Bu durumda hem ÖYS/Moodle hem de Microsoft Teams’e üye olmanız ve bütün bu üyelikleri BAŞKENT uzantılı e-posta adreslerinizle yapmanız gerekmektedir.
  6. Teams ekibine katılmak için (ilgili şubede canlı derse girmek için) gerekli olan ekip kodu hem SMS yoluyla hem de ÖYS/Moodle şubenizde sizlere bildirilecektir. Ekip kodu bir kez belirlenir. Ekip kodunu bir kez giren öğrenci, derse katılmak için bir daha kod girmeye ihtiyaç duymayacaktır.
  7. Her hafta, belirlenen ders saatinde Microsoft Teams üzerinden yapılan canlı yayına katılarak o haftanın konusunu canlı şekilde dinleyebilir, varsa sorularınızı yöneltebilirsiniz. Canlı yayınlara katılım için ÖYS/Moodle’da dersin şubesine kayıt olmanız ve Microsoft Teams üyelik işlemlerini tamamlamış olmanız gerekmektedir.
  8. Öte taraftan, ÖYS/Moodle'da derse kayıt olan bir öğrenci, eğer önceden Teams üyesi olduysa, Teams ekibine doğrudan katılmaktadır. Ekip koduna ihtiyaç duymamaktadır.
  9. Dersin yıl sonu not değerlendirmesi; Vize: %40, Final: %50, Devam %10 dağılımındadır.
  10. Dönem boyunca bir vize sınavı (ara sınav) yapılacaktır. Vizenin ortalamaya etkisi %40’tır. Vizeler elektronik ortamda ve çoktan seçmeli olarak bütün ATA şubeleri ile ortak yapılacaktır. Sınav linki http://atamer.baskent.edu.tr/kw/index.php adresinden paylaşılmakta ve sizlere SMS yoluyla hatırlatılmaktadır.
  11. Final sınavları akademik takvimde ilan edilen dönem sonu sınavları haftasında tüm ATA şubeleri ile ortak şekilde yapılacaktır. Finalin ortalamaya etkisi %50’dir. Final sınavıyla ilgili bilgi, ÖYS/Moodle üzerinden ve SMS yoluyla öğrencilerle paylaşılmaktadır.
  12. Konuların daha iyi anlaşabilmesi ve dersin işlenebilmesi için yapılacak canlı derslere katılım veya canlı dersin kaydının izlenmesi zorunludur. 12 haftanın 5 haftasına katılmayan öğrenci dersten F2 notuyla devamsızlıktan kalacaktır. Derse katılım gösteren öğrencilere genel ortalamanın %10'unu geçmeyecek şekilde ilave puan verilecektir.
  13. Canlı dersleri kaçırdıysanız, dersin kaydını ÖYS/Moodle üzerinden sizlerle paylaşılacak bağlantıdan izlemeniz gerekmektedir. Eğer Teams’deki canlı ders kayıtlarına ÖYS/Moodle’da paylaşılan bağlantıdan (linkten) değil de dışarıdan erişirseniz, devam/katılımı takip etmek mümkün olmadığından, derse devamsız sayılırsınız. Bu durumda, canlı derslere katılmadıysanız, canlı dersin kayıtlarına mutlaka ÖYS/Moodle’da paylaşılacak bağlantıdan ulaşmalısınız.
  14. Sınavlarda, yapılan canlı dersler, ÖYS/Moodle’da paylaşılan ve önceden çekimi yapılmış videolardaki bilgiler ve Başkent Üniversitesi ATAMER Öğretim üyelerince yazılan Atatürk ve Türk Devrim Tarihi adlı ders kitabından sorumlu olduğunuzu unutmayınız. Kitap, kampüste satıldığı gibi; aynı zamanda ÖYS/Moodle’da da pdf olarak sizlerle paylaşılmıştır.
  15. Dersle ilgili bütün bilgilendirmeler SMS yoluyla ve ÖYS/Moodle üzerinden verilmektedir. Bu sebeple, öğrenci işlerine kayıtlı cep telefonu numaranızın güncel olduğuna ve ÖYS/Moodle’dan ilgili derse ve şubeye kayıt olduğunuza emin olunuz. ÖYS/Moodle’da, BUOBS’ta kayıtlı olduğunuz ATA şubenize kayıt olmanız, devam/katılım notu için önem arz etmektedir.
  16. Sağlıklı ve verimli bir dönem geçirmeniz dileğiyle.

Başkent Üniversitesi

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi