İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uzaktan Eğitim Duyurusu (26 Mart 2020)

Değerli Öğrencilerimiz,

Dünyayı ve dolayısıyla ülkemizi de etkileyen Corona (COVID-19) virüsü ile mücadele kapsamında bir çok ülkede olduğu gibi, ülkemizde de eğitime ara verilmiş ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın konuya ilişkin düzenlemesi çerçevesinde Üniversitemiz 23 Mart 2020 tarihi itibari ile uzaktan eğitime geçiş yapmıştır.

Üniversitemiz, Uzaktan Eğitim kapsamında, bazı dersleri senkronize (eşzamanlı) ve geriye kalan tüm dersleri ise asenkronize (artzamanlı) olarak yapma kararı almıştır. Senkronize dersler, haftalık ders programınızda yer alan ders saatlerinde, dersin Moodle sayfasında paylaşılacak olan link üzerinden canlı olarak yapılacaktır.

Asenkronize olarak yürütülecek derslerde ise dersin öğretim elemanı ilgili ders materyallerini Moodle sayfasında paylaşacaktır. Haftalara göre hazırlanan ders videolarının linkleri siz öğrencilerimize dersin Moodle sayfası üzerinden bildirilecektir.

Bunlara ek olarak, 30 Mart 2020 tarihinden itibaren Kanal B üzerinden yapılacak ders yayınları ile eğitimi destekleme çalışmaları yürütülecektir.

Siz öğrencilerimizin öncelikli olarak yapması gereken şey, almış olduğunuz derslerin Moodle sayfalarına kayıt olmanızdır. Derslere kayıt için ihtiyacınız olan kayıt anahtarları derslerin öğretim elemanları tarafından sizlere bildirilecektir. Bu bağlamda üniversite e-posta hesaplarınızı sıklıkla kontrol etmenizde yarar vardır.

Derslerinizi Moodle sistemi üzerinden, ders materyalleri ve ders videoları ile takip etmenizi ve dersin gerektirdiği sorumlulukları (ödev, proje teslimi gibi) yerine getirmenizi rica ediyorum.

Sizler için en iyisini yapmaya çalıştığımızdan ve bu dönemi etkili çözümlerle başarılı bir şekilde yürüteceğimizden emin olunuz ve kaygıya kapılmayınız.

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Prof. Dr. H. Nejat BASIM

Dekan V.